måndag 19 november 2012

10 sätt att minska sockersuget


Nu på vintern tror jag ni är många med mig som får det där extra sockersuget och faller för frestelsen lite för ofta. Höstdeppig och med allt mörker vi omges av är det inte konstigt. Men det finns sätt att bli av med suget. Även om det är sjuktsvårt!

1. Få ljus. Gå ut på lunchen. Gå på ljuscafé. Se till att du får ljus för kropp och själ.

2. Ät mycket till frukost. När det är mörkt på morgonen blir det svårare för oss att äta, kroppen är inställd på att det inte ska ätas när det är mörkt och därför slarvar många med frukosten. För att sedan få lågtblodsocker och ta en kaka klockan nio. Satsa på gröt eller ägg och gå gärna upp lite tidigare så att kroppen hinner vakna.

3. Sov ordentligt. När vi är trötta skriker kroppen åt oss att vi behöver snabb energi. Sov ordentligt, gå o lägg dig i tid och sov kanske tom middag.

4. När sockersuget börjar drick ett glas vatten. Kroppen kan inte alltid känna skillnad på törst och sugersug.

5. Rör på dig. När du rör dig frigör du endorfiner i kroppen som får dig att må bra. Det är exakt samma endorfiner som frigörs när du äter socker. Så ersätt sockret med träning.

6. ta bort onödigt socker. Kanske har du vant dig vid socker eller honung i teet eller kaffet. Sluta med det. Tycker du då att teet eller kaffet är äckligt, drick vatten istället.

7. Frukt är kanske inte godis men det innehåller socker som kan minska suget. Även mjölk innehåller otroligt mycket socker och kan lindra sötsuget.

8. ha inget godis hemma. Finns det inte att tillgå så är det svårare att äta det. Och då måste då också göra en ansträngning för att få i dig sockret, baka eller gå till affären.

9. Ät mat som du blir ordentligt mätt på. Mycket grönsaker och proteiner. Pastan håller dig bara mätt för en stund och sedan sätter suget igång.

10. Sluta ät socker. bestäm dig för att du ska sluta. Sätt upp regler för vad som gäller. är godis okej en dag i veckan? Läsk? Öl? Vin? ta en funderar på hur du vill ha ditt liv och lev därefter. Det är faktiskt inte så svårt.

1 kommentar: