måndag 7 januari 2013

Gravid, PMS eller mensvärk?


Igår gick jag till läkaren, något motvilligt. Orsaken till att jag gjorde detta var att jag mått illa, väldigt illa, i ungefär 3 veckor. (och jag är fortfarande inte bra även om illamåendet har gått över till svårt att andas och torr i halsen idag). Men hur som helst så gick jag till läkaren med min manliga vän B.

Läkaren antog genast att vi var ett par. Läkaren frågade sedan om jag var gravid vilket jag nekade till, han frågade igen och han skickade till med ut B och frågade en tredje gång om jag var gravid. (Här antar jag att han trodde att jag varit otrogen och därför inte kunde säga att jag var på smällen). Jag sa nej, nej och nej och att graviditet har uteslutits.
Han frågade då om jag hade PMS, ägglossning eller kanske rent av mensvärk?
Inte heller detta kunde jag svara ja på.

Läkaren sa då att jag nog borde ta ett graviditetstest igen, och gav mig ett sådant och skickade hem mig.

Om vi nu tar det från början. jag mår alltså illa. Läkaren känner aldrig på magen. Frågar inte vad jag ätit. Han tar aldrig upp det faktum att jag har diabetes och därför svårt att kontrollera blodsockret. Nej eftersom att jag är kvinna är det självklart något med mina kvinnliga delar som har ställt till det.

Om det hade varit en man som kom in och mådde illa, hade han behandlat denna på samma sätt? Frågat om mannen hade problem med erektionen eller förtidig utlösning för att sedan skicka hem honom? Eller hade han då ställt frågorna om mat och kanske känt lite på magen?

Nu säger jag inte att frågor om graviditet och dylikt ska uteslutas helt, men fy tusan vad förnedrande det är att vara kvinna ibland.

1 kommentar:

  1. förtidig utlösning orsakar faktiskt väldigt ofta illamående ;)

    SvaraRadera