söndag 28 oktober 2012

10 små saker att göraidag går jag runt och irriterar mig på människor som inte tar tag i sitt liv. Det är höst och jag känner mig deppig är en av många använd anledning. Därför tar vi och gaskar upp oss och förändrar våra liv och tankar (ja, jag är faktiskt så här äckligt hurtig för det mesta).

1. Njut av det. 
Visst det är mörkt, kallt, regnigt etc men varför inte njuta av detta. Tänd ljus, massor av ljus, ha alla dina fina lampor tända, drick gott te, läs böcker och se på film. Njut av tiden.

2. Laga mat.
Om somrarna är årstiden för att sitta på en uteservering och äta god mat ute med vänner så är hösten och vintern tiden då du kan laga mat hemma, själv. Det är inte speciellt svårt eller jobbigt och ännu roligare blir det ju om du har möjlighet att skapa ett "matlag" eller rullande schema och äta med och hos vänner. Billigt och nyttigt!

3. Gå ut.
Det är inte hela världen om du blir blöt eller kall. Däremot gör 15 minuter ute undervärk för din hälsa och framförallt din sömn. Ta en promenad eller en joggingtur. eller kanske gå ut och hoppa i löven eller snön beroende på vilken del av världen du befinner dig i.

4. Bryt en dålig vana. 
Under den mörka årstiden äter vi mer snabbmat, mer godis och dricker mera kaffe och läsk. Vi blir tröttare och behöver snabb energi och tar till dessa saker. Helt fel sak att göra, men ack så lätt!! Att äta snabba kolhydrater kommer bara göra dig ännu tröttare efter en liten liten stund. Så byt ut vetemjölet mot dinkelmjöl, byt ut godiset mot mörkchoklad (eller en frukt) och byt ut läsken/saften/kaffet mot juice (nyttigt och gott!).

5. Träna. 
Japp, det här är den perfekta årstiden att börja träna. Gymen är fullproppade med nya program för passen och du kan lätt göra en ny bekantskap där. Du blir piggare, håller du friskare och blir snyggare av att träna, och du har inget att skylla på. 1 timmes träning är 4% av din dag. Ingenting. Och på en timme kan du ge kroppen en rejäl genomkörare samt hinna duscha och vara ute på gatan igen. Prata med en personligtränare på ditt gym.

6. Fixa fint hemma. 
Med små medel kan du fixa ordning i ditt hem. Köp något nytt. Eller ännu hellre. MÖBLERA OM! Det kommer bli som ett nytt hem där du verkligen vill vara.

7. Fastna inte framför skärmen
TVn, telefonen, ipad, ipod, datorn etc lockar oss hela tiden och nu när det kanske inte ser så roligt ut ute så fastnar vi där extra många timmar. Gör inte det! Stäng av TVn. Var hård mot dig själv och titta bara på program som du faktiskt VILL se. Repriser av TVprogram som du sett tusen gånger är alltså inte okej.

8. Var inte ensam
Människor är i grunden flockdjur och att vara (ofrivilligt) ensam gör dig deppig. Det finns massor av människor som inte heller vill vara ensamma. Som går på en kurs, engagerar sig i olika föreningar (det finns föreningar för allt!), som sportar eller som bara äter mat tillsammans. Gå ut och träffa dessa människor!

9. Tänk positivt
Se det goda i hösten. Rotfrukter. Ljus. Mörker. Färgerna. Snön. Välj själv, men det finns mycket bra och saker man kan njuta av. Ingen orkar med människor som klagar eller som bara är negativa.

10. Klä på dig
Att frysa är bara idiotiskt. Ull. Lager på lager. Filtar i soffan. Fleecetröjor. Vetevärmare eller värmefiltar. Det finns många sätt att hålla sig varm. Kramar. Dricka varmt. Röra på sig!


2 kommentarer:

 1. Curățați întotdeauna hainele de fiecare dată când le folosesc .
  Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să devină un avar ; dimpotrivă , modul de inima lui este prin achiziționarea acestora .
  La exterior , el este tare ca piatra ochi bomboane cu un zâmbet dulce .


  Here is my web site www.lmleads.com (http://yamashirokihachi.blogspot.co.il/)

  SvaraRadera
 2. I would like to thank you for the efforts you've put in penning this site.
  I am hoping to view the same high-grade content by you later on as well.
  In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my own website now ;)

  my webpage :: keraplex bio [http://Www.it21Inc.biz/]

  SvaraRadera